mithai.blogg.se -

Choklad cupcakes med maraboufluff

Förlåt så hemskt mycket för så dålig uppdatering! Jag har bara varit så upptagen så jag har inte hunnit blogga. Men nu så! Nu kommer det en hel del recept (för vem sa att jag hade slutat baka?).

Först ut är choklad cupcakes jag gjorde för någon vecka sedan. Mums vad de var goda! Det är inte ofta jag gör muffins och cupcakes lika sällan. Men systern min hade köpt ett så fint dekoreringsset så jag var bara tvungen att prova det! Så det fick bli cupcakes med maraboufluff som frosting.
 
 
Ingredienser:
-1 paket Marabou mjölkchoklad
- 3 dl vispgrädde
 

Förbered gärna fluffen en dag innan eller i värsta fall 6 timmar innan. Anledningen till det är för att chokladblandningen måste kallnas rejält innan man kan vispa upp det till fluff. Anyhoo, börja med att grovhacka chokladen och smälta den över vattenbad. När chokladen smält så tar du bort den från spisen och börjar värma grädden istället. Viktigt! Grädden får absolut inte börja koka! Då är risken stor att det inte blir någon fluff. Sedan blandar du chokladen med grädden och låter den stå i kylen över natten eller minst 6 timmar. Sedan så vispar du upp chokladblandningen till ett fluff.

 
Choklad cupcakesen (kladdiga)
Ingredienser:
- 2½ dl strösocker
- 1½ dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
-1 tsk vaniljsocker
-1 dl kakao
-100 g margarin
-1 krm salt 

 

Du börjar med att blanda äggen och sockret pösigt och smält margarinet. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och tillsist det smälta margarinet och rör om till en kladdig smet. Sist men inte minst så häller du de i muffinsformarna och gräddar de mitt i ugnen i ca 12-15 min.