mithai.blogg.se -

Kryddade kycklingklubbor

Eftersom vi är pakistanier så har vi mycket kryddor i vårt hus. När jag säger mycket så menar jag verkligen mycket. Så jag var sugen på kyckling igår och hittade det här receptet som huvudsakligen bara krävde kryddor. Gissa om jag blev glad?
 
 
Ingredienser:
 
- Kycklingklubbor
- Olja
- Citron/Citronsaft
-Peppar
-Grillkrydda
- Curry
-Smör
 
 
Du börjar med att koka klubborna i ca 20 minuter. Häll i grillkrydda, peppar, olja och citron i vattnet medan det kokar. Därefter tar du ut dem och börjar steka dem i en stekpanna med smör. Ta ca 3 msk av vattnet du kokade klubborna i och häll över klubborna när de steks. Krydda med massor med curry och grillkrydda. Klart! Kan serveras med ris,pasta eller annat "side dish". Jag åt det med potatisgratäng.
 

Chokladtårta

 
Ni vet ibland,så får man ett sådant plötsligt sug efter choklad? Jag hade ett sådant sug men kanske 1000 gånger värre. Så vad valde jag att göra? Jo jag valde att baka en chokladtårta förstås! Det här receptet är väldigt enkelt och passar nybörjarbakare alldeles perfekt. Det här receptet är med ett färdigt tårtbotten så det finns inget recept på det (jag hade ICAs chokladbotten)
 
Ingredienser:
 
Fyllning
- I,5 dl vispgrädde
- 2-3 st bananer
 
Glasyr
- 60 g mörk choklad
- 75 g smör
- 0.5 dl stösocker
- 2 msk mjölk
 
 
Gör först glasyren eftersom den måste hinna bli lite tjock.  Smält chokladen på svag värme tillsammans med smöret och sockret. Tillsätt därefter mjölken och ställ glasyren kallt så att den tjocknar. Ställ den gärna i ett kallt vattenbad så svalnar den snabbt. Rör glasyren hela tiden tills den tjocknar
 
Sen så sätter man igång med själva tårtan! Man brer ett lager med grädde på första våningen och sedan ett lager med bananer. Sedan lägger man mer grädde på den andra våningen,följt av bananer. Man kan välja att ha i vaniljsås eller andra frukter om man vill. Man låter helt enkelt fantasin flöda! Sen så kan man garnera tårtan med något fint; har har jag använt chokladströssel.
 
 

Oreo cake pops

Igår när jag kom hem så var jag så trött men mina fingrar kliade så mycket efter att få baka. Jag tittade runt lite och hittade ett lätt men smaskigt recept; Oreo cake pops. De var lika goda som de såg ut att vara! Lätta var de också.
 
Blir ca 10 cake pops
Ingredienser
 - 1 paket Oreo kakor
- 100 g (ung 2 msk)  Philadelphiaost
- Mjölkchoklad
- Grillpinnar/kakpinnar (jag använde tandpetare)
 

Du börjar med att krossa Oreo kakorna i en matberedare. Har du ingen sån kan du krossa de med en kniv men då måste vara krossade, det ska ungefär bli som stoft. Därefter lägger du ner smulorna i en bunke och blandar med osten. Rör med händerna till en deglikande konsistens. Färgen ska bli svart/mörk. 
 
Sedan börjar arbetet med kulorna. Gör kulorna tills degen är slut. Därefter smälter du mjölkchokladen och doppar pinnarna i den och trycker den igenom kulan (chokladen är som ett lim mellan pinnen och kulan). Sen så låter du kulorna stå i kylen för att stelna lite, jag la de över natten men de ska vara inne i kylen i  minst 30 minuter. 
 
När du har tagit ut kulorna ur kylen så börjar det roliga. Man kan egentligen välja att doppa de i vad som helst, vitchoklad funkar också utmärkt. Man låter fantasin flöda! Jag valde iallafall Marabous mjölkchoklad som jag doppade det i och sprinklade även över lite chokladströssel. Sedan läggs popsen in i kylen så att chokladen smälter. Därefter är de färdiga att ätas!

Innan de doppades i chokladen. Här ser ni att de var så goda att jag inte kunde låta bli att ta en tugga före doppningen!
 

Välkommen till min nya bak och matlagnings blogg!

Här på bloggen kommer jag lägga upp bilder på mina senaste kreationer. Det är inga avancerade grejer utan det kommer vara vanliga recept på bakelser/mat. Hoppas ni är här för att stanna!